11 Октомври 42-а, 1000 Скопје

4Учесниците на годинешната конференција „Денови на медиумите на ЕУ и Западен Балкан“, што се одржа на 17 и 18 септември во Скопје, имаа можност да ја проследат изведбата на танцовиот перформанс „ЛЕМИА - Рингишпил на перцепции“.

ЛЕМИА претставува кратка танцова точка креирана за двајца изведувачи, Миа и Леон, како осврт на нивното партнерство во танцот, разигран рингишпил на музикалност, безбројните можности на движењето и убавината на танцувањето.

Изведбата на перфорамснот ја организираше Институтот за медиуми и различности од Лондон, во рамки проектот „Попреченоста е само прашање на перцепција“, што го спроведува во партнерство со Македонскиот институт за медиуми и Националниот совет на инвалидските организации на Македонија, а со финансиска поддршка од Европ