11 Октомври 42-а, 1000 Скопје

Трајан Паталовски oд мал живее со детска парализа. Нозете му откажале, па се движи со

Лицата со телесен инвалидитет бараат пристапноста до објектите да биде еден од условите за издавање

Им ги промени навиките, им ги скрати дружењата и прошетките, а донесе низа стравови и

Антонио Златковски (14) веќе осум години оди во редовно училиште без толкувач на наставата. Рамноправноста

36-годишната Благица Паризова од Штип е еден од петнаесетмината корисници на дневниот центар „Порака” во

Марија Стрезовска по цели 16 месеци се гледа со другарите од здружението „Порака“. Таа ја

Новинари и претставници на граѓански организации членки на Националниот совет на инвалидски организации на Македонија, учествуваа

Во рамките на проектот „Партнерство, застапување и комуникација за ефикасна инклузија на лицата со попреченост“,

Темите што ги засегаат лицата со попреченост најчесто се покриени преку вести, извештаи и социјални